Saturday 22 November 2008

Fury in my eyes

Някои хора просто ме дразнят. Не просто с изказванията си, а с начина си на говорене и на мислене. Не знам, сигурно не съм толерантен, но когато чуя някакви тъпи изказвания, ОЧЕВИДНИ изказвания, които повтарят в общи линии това което аз съм казал, много се дразня. То бива да си тъп, но при някои хора, това си е черта на характера. Друго, което много ме дразни, е твърдението, че виждаш ли - фотографията е като програмирането - трябва да има идея всяка една снимка. То самото изказване, не мога да го разбера, камо ли да бъда толерантен с такива хора. Аз питам - харесва ли ти снимката - отговора, който получавам е - че нямало идея зад нея. Що не кажат, че не им харесва, и не се опитват да разберат, какво ме е накарало да я щракна тая поза. Все едно карам някого да прави Преказказ с елементи на разсъждение. Хайде, моля ви се - изкуството е затова за да изразява емоции, стига толкова с идеите. Прочетете някоя книга, за да посъберете идеи за това-онова. Каква идея стои зад една абстрактна картина. Цветовата гама ли ще смяташ или разпределението на нюансите на червеното по платното. Щом художника е искал, нарисувал го е. Това е. Нека не се опитваме да придаваме повече смисъл на нещата от този който имат. Някой да ми обясни, идеята зад красивия изгрев или кървавия залез и ще го потупам по гърба - с гьостерица. А защо не и по главата. Те такива хора, са излишни - с техните "идеи" само развалят красивото в света.

8 comments:

Le_Grand_Elf said...

Кои са тия пениси (или вагини), които така те питат?! :)))))

Това с програмирането и фотографията, че били общи... освен това, че и двете са реализуеми благодарение на ръцете на човек, друго не виждам!

Хахаха, ах, че мозъчна пръдня!

Най-много се радвам, някой като залокуства: Автора е искал да каже... да покаже... бла бла!

Кво знаеш ти за автора бе, овча главо! :)))))))

Няма се ядосваш, Жорка, снимай, пък да го духат простаците! Ще ги надживеем, нали? ;)

П.П. Сега гледам думата, която трябва да въведа, за да публикувам коментара: "peons" ^^

Никой said...

Автора на коментара е искал на каже ... - ок, спирам с този начин на изказ. Аз си говоря така, за да не кажат останалите, че се знаем и сме се договорили, какво да пиша като коментар. Някак си е безлично ако кажеш "Автора". Не е същото като "Свинята е искал да каже ..." , или просто "Марти, ти си гъз, но ...". Но вече спирам !!!

Le_Grand_Elf said...

Реално погледнато... ти каза ли нещо или на мен ми се стори, че беше поредната brainfart :)))))))))))

Никой said...

Моля да се игнорира АВТОРА на последния пост :)))))

Le_Grand_Elf said...

Ти си тартора тука :)) Ти колиш и бесиш ;) Ама не ме игнорирай!

аз said...

Хахахаха,
:)))))))))))

Le_Grand_Elf said...

Тая па кво се хили?! :))

Unknown said...

Какво е искал да каже поета, когато е казал: "нарцисите са жълти, небето е синьо"... и вече преминаваме към литературен анализ.

Който разбрал - разбрал. Който не разбрал - явно няма смисъл да му се обяснява.